İşte BMW Heritage Collection’dan Competiton! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 19:20

İşte BMW Heritage Collection’dan Competiton!

Rengiyle göz alan Collection paketi, sunduğu daha fazla güçle de dikkat çekiyor.

İşte BMW Heritage Collection’dan Competiton!
Son Güncelleme :

12 Kasım 2020 - 11:56

3440 Okuma

BMW, 2016 yılını genel olarak kutlama havasında geçirdi. Bu sene 100 yaşını dolduran Bavyeralı marka, efsanevi modeli M3’ün de 30’uncu yaşını kutluyor. Üçüncü on yılını geride bırakan yüksek performanslı kompakt sedanın bu başarısına selam niteliğinde Avrupa’da ve Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya “30 Jahre M3” isimli bir özel versiyon sürülmüştü. Şimdi ise BMW, aynı amaç ile Singapur’a özel “Heritage Collection” serisini çıkarttı.

Asya ülkesine toplamda 30 adet özel versiyon götürülecek. BMW, bu araçları sadece Daytona Eflatun, Dakar Sarısı II ve İngiliz Yarış Yeşili renk seçenekleriyle satacak. Tüm otomobillerde Competition Paketi’ndeki standart ekipmanlar bulunacak; yani turbo beslemeli, 6 silindirli, 3.0 litrelik motor araca 455 bg (335 kW) güç ve 550 Nm tork sağlayacak. Güç ünitesinin sağladığı bu performans değerleri 7 ileri, çift kavramalı şanzıman vasıtasıyla yola iletilecek. Bu sayede otomobil durur hâlden 100 km/s hıza sadece 4 saniyede ulaşmayı başarabilecek. Maksimum hız ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlı.

Tam adı “BMW M3 Heritage Collection Singapore Edition” olan özel versiyon standart M3’e göre bazı güncellemeler taşıyacak. Bunlar arasında 20 inç çapındaki alaşım M jantlar, egzozlara siyah krom finiş ve BMW Individual kataloğunda bulunan son derece parlak Shadow Line dış detaylar yer alacak.

Kabine baktığımızda vücudu saran ve hafif olan ön koltuklar ile karbon fiber döşemeye uygulanan lazer işleme dikkat çekiyor. Sürücünün normal bir M3 sürmediğini hatırlaması adına döşemeye aracın adı ve sınırlı sayıda üretildiği yazılmış.

Singapur’da satışları çoktan başlamış olan özel M3 Sedan için BMW’nin istediği fiyat 408,000 Singapur Doları, yani yaklaşık 973,855 TL.

İşte BMW Heritage Collection'dan Competiton!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.