AKDENİZ’DE SIĞINMACILARI TAŞIYAN BOT BATTI 1’İ BEBEK 6 KİŞİ ÖLDÜ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 16:37

AKDENİZ’DE SIĞINMACILARI TAŞIYAN BOT BATTI 1’İ BEBEK 6 KİŞİ ÖLDÜ

AKDENİZ’DE SIĞINMACILARI TAŞIYAN BOT BATTI 1’İ BEBEK 6 KİŞİ ÖLDÜ
Son Güncelleme :

12 Kasım 2020 - 16:48

1460 Okuma

Akdeniz’de sığınmacıları taşıyan bot battı: 1’i bebek 6 ölü

Libya açıklarında ikiye ayrılarak batan bottan 110 sığınmacı kurtarılırken, 1’i bebek 6 sığınmacı ise yaşamını yitirdi.

Akdeniz’de sığınmacıları taşıyan bir botun Libya açıklarında ikiye ayrılarak batması sonucu 1’i bebek 6 sığınmacı hayatını kaybetti.

İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Open Arms, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya’daki Sabratha Antik Kenti’nin 30 mil açığında batmak üzere olan bottaki sığınmacıları kurtarmak için operasyon düzenlediklerini belirtti.

Operasyon sırasında ikiye ayrılan bottan denize düşen sığınmacılardan 110’unun Open Arms ekiplerince kurtarıldığı bildirilen açıklamada, 1’i 6 aylık bebek olmak üzere 6 sığınmacının yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İtalyan Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da Libya arama-kurtarma bölgesi içindeki alanda zor durumda bulunan sığınmacı botunun sabah saatlerinde Avrupa Sınır Koruma Ajansı’na (FRONTEX) ait devriye uçağı tarafından fark edildiği ve Open Arms gemisinin bölgede kurtarma operasyonu başlattığı ifade edildi.

Açıklamada, sağlık durumları ciddi olan 4 sığınmacının Open Arms gemisinden tahliye edilmesi için sağlık ekibinin bulunduğu devriye botunun yola çıkarıldığı bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.