ERMENİSTAN PES ETTİ, KARABAĞ’DAN ÇEKİLİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 22:52

ERMENİSTAN PES ETTİ, KARABAĞ’DAN ÇEKİLİYOR

ERMENİSTAN PES ETTİ, KARABAĞ’DAN ÇEKİLİYOR
Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 10:14

1760 Okuma

Ermenistan Pes Etti ve Teslim Oldu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ateşkes için ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurarak, bu bildirinin kendisi ve Ermenistan halkı için “acı verici” olduğunu söyledi.

Ermenistan’ın, Dağlık Karabağ’dan çekileceğini duyurmasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bölgedeki yeni yapılanma ile ilgili açıklama yaptı.

Ermenistan Başbakan’ı Nikol Paşinyan yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ’da kaybettiklerini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir bildiriyi imzaladığını duyurarak, “Rusya ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla Karabağ’daki savaşın 13.00 itibariyle sona ermesine ilişkin bir bildiri imzaladım. Yayınlanmış olan açıklama metni hem ben hem de Ermenistan halkı için inanılmaz derecede acı verici” dedi.
Paşinyan’ın bu açıklamasının hemen ardından Kremlin Sarayı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin, Karabağ’da savaşın tamamen durdurulması konusunda bir anlaşma imzaladığı duyuruldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, “Azerbaycan ve Ermenistan çatışma hattı boyunca mevzilerde saldırı durmaktadır. Tarafların askeri güçleri mevcut pozisyonda kalacaktır. Temas hattına Rusya Federasyonu Barış Güçleri konuşlandırılacaktır. Bu hat boyunca ulaşım merkezleri açılacaktır” dedi.

Azerbaycanlılar, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’daki işgalini sonlandıran bildirinin imzalanmasını meydanlarda kutluyor.

Azerbaycanlılar, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan anlaşmanın “Azerbaycan için zafer, Ermenistan için ise yenilgi” anlamına geldiğini belirtmesinin ve Ermenistan güçlerinin Laçın, Kelbecer ve Ağdam illerini ay sonuna kadar boşaltacağı müjdesini vermesinin ardından sokaklara akın etti.

Başkent Bakü, saatin ilerlemesine rağmen coşkulu kutlamalara sahne oldu. Binlerce Bakülü ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla çıktıkları sokaklarda sevinç gösterisinde bulundu. Azerbaycanlılar sokaklarda dans ederek birbirlerini kutlarken bazıları da arabalarıyla sokaklarda tur attı. Marş ve türkülerin seslendirildiği kutlamalara katılan vatandaşların çoğu sevinç gözyaşlarını tutamadı. Ülkenin ikinci büyük kenti Gence’de de halk, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgeler için kutlama yaptı.  Yüzlerce vatandaş ellerindeki Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla Gence Azadlık Meydanı’na geldi.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “En büyük asker bizim asker”, “Karabağ bizimdir bizim kalacak” ve “Başını dik tut şehit anası” şeklinde sloganlar atan vatandaşlar hep birlikte Haydar Aliyev anıtına yürüdü.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.