Bakan Çavuşoğlu: ‘Türkiye’nin verdiği kararlar seçim değil yapılması gerekli olanlardır’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 22:46

Bakan Çavuşoğlu: ‘Türkiye’nin verdiği kararlar seçim değil yapılması gerekli olanlardır’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bratislava Küresel Güvenlik Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin verdiği kararlar seçim değil yapılması gerekli olanlardır” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: ‘Türkiye’nin verdiği kararlar seçim değil yapılması gerekli olanlardır’
Son Güncelleme :

08 Ekim 2020 - 18:46

1890 Okuma

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Slovakya’nın başkenti Bratislava’da düzenlenen Bratislava Küresel Güvenlik Forumu’na (GLOBSEC) katıldı. Bakan konuşmasında, bölgesel ve küresel güvenlikte Türkiye’nin rolü hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan, forumda Türkiye’nin bölgesel ve küresel güvenlikte rolü hakkında açıklamalar yaparken, Türkiye ve dünya gündemindeki başlıklara da değindi. Türkiye’nin dış politikası hakkında konuşan bakan, “Türkiye’nin verdiği kararlar seçim değil yapılması gerekli olanlardır” diyerek Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yaşanan olayların ardından yapılması gerekenlerin uygulandığını belirtti.Forumda Doğu Akdeniz ve Kıbrıs adası çevresinde ortaya çıkan anlaşmazlık konularına değinen Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklarının görmezden gelindiğine değindi. Hidrokarbon kaynaklarının aralarında Türkiye’nin de bulunduğu tüm dünya ülkelerine ait olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye’nin araştırma çalışmaları için 7 yıl beklediğini belirtti. Yunanistan’ın Türkiye politikasını hiçbir dünya ülkesinin kabul etmeyeceğini ileten Çavuşoğlu, birçok defa birlikte çalışmaların yürütülmesi için teklifte bulunduklarını ancak sürekli reddedildiklerini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.